Pregovori u “Trgovini 22”

Manjinski akcionari i većinski vlasnik kompanije "Trgovina 22" počeli su pregovore o zahtevima akcionara pošto su se sinoć dogovorili o deblokadi preduzeća.

Izvor: B92

Sreda, 26.08.2009.

09:57

Default images

Punomoćnik manjinskih akcionara Velimir Lazić rekao je za B92 da će se pregovarati o podeli kompanije na dva akcionarska društva, a rok za postizanje dogovora je sedam dana. “Ukoliko dogovor za to vreme ne bude postignut, produžavaćemo ga sve do 25. septembra”, kazao je Lazić.

Manjinskim akcionarima će od sutra u pregovorima pomoć pružati i njihov stručni konsultant Branko Dragaš.

Manjinske akcionare tokom pregovora zastupaće tročlana delegacija predvođena punomoćnikom Velimirom Lazićem, ali se još ne zna ko će za pregovaračkim stolom zastupati interese većinskog vlasnika Milana Spasojevića.

Manjinski akcionari i predstavnici većinskog vlasnika kompanije “Trgovina 22” dogovorili su se da počnu pregovore kasno sinoć, uz posredovanje Ivice Tončeva, savetnika potpredsednika Vlade Ivice Dačića.

Tada je dogovoreno da, dok traju pregovori, fabrički krug napuste kako predstavnici većinskog vlasnika, tako i manjinski akcionari, koji su se obavezali da neće nasilno pokušavati da uđu u krug preduzeća za to vreme.

Uprava "Trgovine 22" obavezala se da neće umanjiti vrednost kompanije dok traju pregovori.

Da podsetimo, manjinski akcionari bili su u prostorijama preduzeća "Trgovina 22" još od aprila, kada su prvi put zatražili podelu kompanije na dva akcionarska društva.

Njihovi mirni protesti u fabričkom krugu kulminirali su pre tri dana, kada je obezbeđenje većinskog vlasnika izbacilo manjinske akcionare iz fabrike, posle fizičkog obračuna uz upotrebu suzavca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: