Lažna dojava o bombi

Saobraćaj na Brankovom mostu u Beogradu ponovo se odvija nesmetano, nakon što je kontradiverziona ekipa MUP-a Srbije ustanovila da je dojava o bombi bila lažna.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 25.08.2009.

14:28

Default images

Zbog anonimne dojave o bombi, Brankov most u Beogradu bio je danas pola sata zatvoren za saobraćaj. Posle provere, iz policije je rečeno da je dojava bila lažna. Kontradiverzione jedinice MUP-a, nakon detaljne provere utvrdile su da eksplozivne naprave na toj saobraćajnici nema i da je prolaz vozila i ljudi bezbedan.

Dojava o bombi je upućena u 13:18 sati pozivom na broj 92, a kontradiverzione ekipe MUP-a su odmah reagovale i poslale ekipe da ispitaju da li je izpod mosta zaista postavljena eksplozivna naprava.

To je prouzrokovalo velike gužve u saobraćaju u okolnim ulicama. Ministarstvo unutrašnjih poslova najavilo je, povodom današnje lažne dojave da je ispod beogradskog Brankovog mosta postavljena bomba, da će ubuduće u takvim situacijama blagovremeno obaveštavati građane kako bi se izbegle gužve zbog provere terena.

Na teritoriji Srbije, za sedam meseci ove godine bilo je više anonimnih lažnih prijava da je postavljena eksplozivna naprava, a 18 osoba je otkriveno i procesuirano, navodi se u saopštenju.

"S obzirom na učestale dojave o postavljanju eksplozivnih naprava, MUP će ubuduće blagovremeno obavesti javnost o tome, kako bi građani mogli da izbegnu lokacije na kojima je saobraćaj u prekidu zbog kontrole", kaže se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: