“Kraljica popa” nastupa u Beogradu

Svetska pop zvezda Madona nastupa pred više od trideset hiljada obožavalaca na beogradskom Ušću.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.08.2009.

01:00

Default images

Koncert je počeo oko 22 sata, pred više od 30.000 posetilaca. Madona prvi put nastupa u Srbiji u okviru svetske turneje “Stiki end svit”. Najvatreniji obožavaoci iz zemlje i regiona počeli su da se okupljaju ispred ulaza u Ušće još rano jutros.

“Njena publika mislim da je pre svega univerzalna. Obuhvata i ogroman dijapazon generacija koje su ne samo uz nju i njenu karijeru, već prosto, ona je deo naših života. I to više nego što smo možda svesni", kaže Sagor Mešković iz Egzit tima.

"Imali smo prilike da se uverimo koliko je veliki gubitak za planetu odlazak Majkla Džeksona, a dan pre njegove smrti, to se možda i nije tako činilo. U svakom slučaju, Madona je sada u Beogradu i ko zna kad”, kaže Mešković. Žena koja je prodala milione albuma, održala na stotine koncerata i bila u centru pažnje kako zbog hitova tako i zbog provociranja javnosti, skoro tridest godina vlada muzičkom industrijom. Sada je stigla i u Beograd. “U njenoj turneji sve je vrlo proračunato. Radi se o operaciji koja podseća na vojnu. Postoje knjige standarda, postoje planovi, rasporedi, satnice šta radi, kad se šta izvodi. Sa njom putuje praktično sve što je njoj neophodno. I lični kuvar, masažer, lični trener, kiropraktičar i lekar, i dosta ljudi koji joj pomažu u svakodnevnom poslu”, kaže Mešković.

Kapije Ušća otvorene su u 17:30. Ulazak sa fotoaparatom ili kamerom nije dozvoljen, a zabranjeno je i unošenje hrane, pića i predmeta opasnih po bezbednost.

Da bi se izbegle gužve, vozačima je upućen apel da automobile parkiraju malo dalje od Ušća i na koncert dođu peške.

Pre Madone, na Ušću je nastupio britanski di-džej Pol Okenfold koji je radio produkciju Madoninog nedavno objavljenog singla "Selebrejšn", koji će se u septembru naći na istoimenoj kolekciji hitova.

Koncert u Beogradu realizuje se u organizaciji produkcijskih kuća “Stejt of Egzit” i “Lajv nejšn”.

Pregled kontroverzne karijere "kraljice popa" možete pročitati u seriji tekstova Aleksandra Lambrosa na Blogu B92.

Vanredni voz za Novi Sad

Veliki broj posetilaca Madoninog beogradskog koncerta očekuju i Železnice Srbije koje su zbog toga najavile vanredni voz za Novi Sad, po završtetku koncerta u utorak u jedan sat posle ponoći.

Ovaj voz će do Novog Sada stajati na svim usputrnim stanicama, tako da bi Novosađani do svog odredišta trebalo da stignu oko 02.40.

A i Beograđani se, zbog Madoninog koncerta upozoravaju da je već od ponoći promenjen režim rada linija javnog gradskog prevoza i tako će biti sve do utorka ujutru.

Autobusi će dakle obilaziti deo Bulevara Nikole Tesle i nemojte očekivati da iz prevoza siđete na stajalištima "Ušće" i "SIV", kao i "Muzej savremene umetnosti" za liniju 60.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: