Korać dao iskaz o pretnjama

Predsednik SDU Žarko Korać dao je iskaz pred istražnim sudijom o pretnjama koje mu je u medijima uputio bivši funkcioner Jugoslovenske levice Siniša Vučinić.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 20.08.2009.

13:37

Default images

Istražni sudija Trećeg opštinskog suda je u prisustvu tužioca uzeo iskaz od Koraća u svojstvu svedoka oštećenog, dok će novinar "Vremena" Miloš Vasić, kome je Vučinić takođe pretio, biti naknadno saslušan, pošto se vrati sa odmora. Korać je posle saslušanja rekao da je pretnje shvatio ozbiljno i da očekuje da će tužilaštvo podići optužnicu protiv Vučinića.

"Vučinićeve pretnje sam shvatio krajnje ozbiljno, pošto se radi o čoveku za koga su mediji pisali da je privođen zbog pokušaja iznude u Novom Sadu, da je posedovao oružje bez dozvole i koji se povezuje sa drugim incidentima u javnosti", objasnio je Korać.

Vučiniću je u ponedeljak posle saslušanja kod dežurnog istražnog sudije određen pritvor do osam dana, zbog opasnosti da bi mogao da ponovi pretnje upućene Vasiću i Koraću.

Protiv njega je pokrenut postupak zbog sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanja sigurnosti za koje je zaprećena kazna zatvora do tri godine.

Vučinić, koji se predstavlja kao predsednik Inicijativnog odbora Srpskog četničkog pokreta Republike Srpske, posredstvom medija u RS krajem jula pretio je novinaru Vasiću i lideru SDU Koraću, poručivši im da će "proći kao njihov prijatelj Zoran Đinđić".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: