Gradonačelnik će ići u gimnaziju

Prvi čovek najvećeg naselja Roma na Balkanu Elvis Bajram posle susreta sa američkim ambasadorom obećao da će se upisati u gimnaziju, piše "Politika".

Izvor: Politika

Četvrtak, 20.08.2009.

11:02

Default images

Na izborima za gradonačelnika opštine Šuto Orizari izabran je Elvis Bajrami, mladić koji ima samo osam razreda osnovne škole. Gradonačelnik najvećeg urbanog naselja Roma u Evropi je sin poznatog makedonskog biznismena i narodnog poslanika Amdija Bajrama i svoje konkurente za prvog čoveka slavne Šutke do nogu je potukao i u bukvalnom smislu.

Ni on ni njegov otac ne kriju da sve zasluge za politički uzlet mlađanog Elvisa pripadaju njegovom ovde zaista slavnom ocu Amdiju, piše "Politika".

Otac je sav svoj uticaj i pozamašna sredstva uložio kako bi najstarijem sinu obezbedio političku karijeru, te izjavio kako “Elvis nema adekvatnu školsku spremu, ali je rođen za gradonačelnika”.

I kad je gradonačelnikovo obrazovanje palo u zaborav, a on počeo da kormilari opštinskom administracijom Šutke, makedonski mediji su objavili da je američki ambasador Filip Riker boravio u radnoj poseti Šutki, gde se sa gradonačelnikom zadržao u jednoipočasovnom razgovoru.

Američki ambasador je posle susreta sa Elvisom Bajramijem izjavio da je zadovoljan kako se realizuje američka pomoć ovom trojezičnom naselju, u kom pored Roma žive Makedonci i Albanci, i da će sa takvom praksom biti nastavljeno i ubuduće.

Šta su gradonačelnik Šutke i njegov otac Amdi rekli američkom ambasadoru nije obelodanjeno, ali je procurila vest da su se pohvalili da je Elvis čvrsto rešio da se doškoluje, odnosno da će se već ove jeseni upisati u neku od skopskih gimnazija.

Tu vest potvrdio je i šef gradonačelnikovog kabineta Adnan Memed, naglašavajući da će gradonačelnik sigurno ispuniti ono što je obećao.

Izvesno je da će se Bajram vanredno doškolovati jer za pohađanje redovne nastave nema vremena.

Zauzet je prečim poslovima u opštini koja ima problema sa komunalnom infrastrukturom i sa velikim brojem nezaposlenih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: