Dulić: Nema rekonstrukcije Vlade

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić izjavio je da nema zvaničnih razgovora među koalicionih partnera o rekonstrukciji Vlade Srbije.

Izvor: Beta

Sreda, 19.08.2009.

13:20

Default images

"Svaka odluka koja se u budućnosti bude donosila, donosiće se konsenzusom svih političkih stranaka koje čine ovu većinu i ići će u pravcu, pre svega, stabilizacije prilika u zemlji", rekao je Dulić Tanjugu.

On je precizirao da bi one podrazumevale "opštu ilustraciju potrebe da se racionalizuje državna adminsitracija i stabilizuje politički sistem".

Prema Dulićevim rečima, vlada funkcioniše dobro, unutar vlade ne postoje trvenja i svađe koje su posledica međupartijskog neslaganja i svako od ministara radi svoj deo posao koji se tiče stabilizacije političkih prilika i borbe protiv veoma teške ekonomske i socijalne krize sa kojom se država suočava.

"Svaka vrsta razgovora i pravljenja računa bez krčmara u ovom trenutku samo bi vodila destabilizaciji koja nije potrebna. Kada bude konkretnih razgovora na tu temu, javnost će biti obaveštena", rekao je ministar Dulić.

Pojedini beogradski mediji, tokom ove i prethodne sedmice najavljivali su, pozivajući se na neimenovane izvore, rekonstrukciju vlade na jesen.

Marković: Dvoje ministara da ode

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković ocenio je da dvoje ministara treba da ode jer ne zaslužuju da budu na tim funkcijama.

Marković je za list “Danas” rekao da Vladi Srbije nije potrebno smanjenje broja ministarstava, već zamena onih koji ne rade dobro, ali nije želeo da navede koji ministri više ne treba da budu u Vladi.

"Mislim da dvoje ministara ne zaslužuju da budu ministri. Ne radi se o smanjenju broja ministara, niti će to biti neka velika ušteda. Jednostavno rečeno, trebalo bi brzo zameniti ministre koji ne rade dobro", naveo je Marković.

Upitan da li postoji mogućnost da u Vladu uđe novi partner, kao što je Liberalno-demokratska partija, Marković je rekao da će podržati svaki predlog predsednika Srbije Borisa Tadića "koji bude valjano argumentovan".

On je ponovio da poslanici Jedinstvene Srbije u Skupštini neće glasati za predlog Zakona o informisanju i ocenio da tim postupkom neće biti ugrožena stabilnost vladajuće koalicije.

"Ako neko ne glasa za zakon o informisanju, ne znači da ruši Vladu", rekao je Marković ističući da ne može da podrži taj zakonski predlog, jer kako je objasnio, to rešenje ne nudi nikakvu zaštitu za novinare, dok političare štiti imunitet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: