Sindikalni protesti u Hrvatskoj

Sindikati u Hrvatskoj, nezadovoljni merama vlade, najavljuju za septembar proteste, a ako ni oni ne urode plodom, sindikalci će zahtevati smenu hrvatske vlade.

Izvor: B92

Sreda, 19.08.2009.

10:22

Default images

Vrela jesen, uzburkana protestima, očekuje se i u Hrvatskoj. Predsednik građanske incijative "Stegnite vi remen, bando lopovska" Josip Dell'olio najavljuje da će, ukoliko se ne ispune njihovi zahtevi, ići korak dalje i zahtevati smenu Vlade.

On je istakao da sindikati traže ukidanje "kriznog poreza", vraćanje stope poreza na dodatu vrednost (PDV) na 22 odsto i izuzimanje iz PDV-a što više artikala široke potrošnje.

Predsednica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Ana Knežević navodi da je “pošto se promene nisu desile neminovno promeniti i one koji vode takvu politiku”.

Predsednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever optužio je vlast u Hrvatskoj ne razmišlja o građanima i njihovim potrebama.

On dodaje da je “veoma važno da proteste organizuju svi hrvatski sindikati, koji će okupiti što više ljudi, jer će samo takvi protesti biti uspešni”.

“Razloga za protest ima i previše i prosto je čudno što se građani nisu ranije oglasili” navodi Sever.

Kako je ranije najavljeno, protestni skupovi će početi 9. septembra u Vinkovcima, a narednih dana biće održani i u Osijeku, Šibeniku, Rijeci, Puli i Splitu, dok je završni skup zakazan za 15. septembar na Trgu Bana Jelačića u Zagrebu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: