SAD zabrinute zbog TV Vijesti

Američka ambasada u Podgorici zabrinuta je što Televizija Vijesti još nije dobila frekvenciju, ocenjujući da vlasti treba što pre da pronađu rešenje.

Izvor: Beta

Utorak, 18.08.2009.

19:23

Default images

U saopštenju američka ambasada izražava zabrinutost zbog dugog odlaganja sprovođenja tendera za slobodne televizijske frekvencije u Crnoj Gori i dodaje da je istekao zakonski rok za odlučivanje po zahtevu Televizije Vijesti, za dobijanje slobodnih frekvencija.

"Zabrinuti smo zbog posledica koje takva produžena neizvesnost može proizvesti kod legitimnih domaćih i stranih investitora, uključujući konkretno i američkog investitora koji je manjinski vlasnik u Televiziji Vijesti", kaže se u saopštenju.

Ambasada ocenjuje da je u javnom interesu da crnogorske vlasti pronađu pravna sredstva koja bi omogućila sprovođenje otvorenog i transparentnog tendera na kojem bi mogle da učestvuju sve zainteresovane i kvalifikovane strane.

U ambasadi se nadaju da će crnogorske vlasti pronaći pravno rešenje "koje će razrešiti ovo pitanje što je pre moguće".

Televizija Vijesti još nije dobila frekvenciju za Podgoricu i još nekoliko gradova u Crnoj Gori, iako ispunjava sve zakonske uslove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: