Uhapšen glavni predstavnik talibana

Pakistanske bezbednosne snage uhapsile su glavnog predstavnika talibana Maulvija Omara u operaciji u blizini granice sa Avganistanom, saopštili su zvaničnici.

Izvor: B92

Utorak, 18.08.2009.

19:05

Default images

Omar je zarobljen u plemenskom području Molmand, na severoistoku zemlje, koje je središte vojnih operacija. On je bio predstavnik pakistanske grupe Tehrik-i-Talibana i bliski saradnik vođe pakistanskog talibanskog pokreta - Bejtule Mehsuda, koji je navodno ubijen početkom meseca u američkom raketnom napadu.

Lokalni pakistanski mediji su izvestili da je Omar potvrdio da je Mehsud zaista ubijen.

Pakistanski talibani su u više navrata demantovali da je njihov lider poginuo u napadu.

Mehsud je odgovoran za seriju napada širom Pakistana, uključujući i ubistvo bivše premijerke Benazir Buto 2007. godine, naveo je Glas Amerike.

Pakistanska policija navodi da je u nedelju zarobljen i Kair Sejfula, jedan od komandanata ekstremista.

Pakistanska vojska je započela višemesečnu ofanzivu sa ciljem da otera talibanske ekstremiste iz doline Svat i sa okolnih područja na severozapadu zemlje.

Pakistanski vojni zvanični tvrde da je to područje uglavnom "očišćeno" od ekstremista i da vojnici nailaze samo na manje grupe pobunjenika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: