U napadu u Ingušetiji 20 poginulih

U samoubilačkom bombaškom napadu u Nazranu, u ruskoj republici Ingušetiji poginulo je 20 ljudi, a 138 je povređeno, uključujući i desetoro dece.

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 17.08.2009.

09:49

Default images

Elektronski mediji javljaju da broj poginulih i povređenih nije konačan, jer je pri eksploziji teško oštećena i susedna stambena zgrada. Bombaš samoubica je kamionom probio kapiju dvorišta zgrade policije, jutros u vreme postrojavanja pripadnika policije, saopštili su predstavnici vlasti.

"Praktično su svi automobili i zgrade u dvorištu sedišta policije u potpunosti uništeni eksplozivom razorne moći 50 kilograma TNT", rekao je neimovani izvor u izjavi agenciji Interfaks.

U republičkom tužilaštvu je rečeno da su među žrtvama dve žene iz odeljenja unutrašnjih poslova u Nazranju, a da će neidentifikovanih devet beživotnih tela biti upućeno na identifikaciju i veštačenje u Rostov na Donu. U republičkoj klinici na zbrinjavanje trenutno je smešteno 64 ranjenih, od kojih je desetoro dece uzrasta od pet do 12 godina,

Predsednik Ingušetije Junus-Bek Jevkurov, koji je nedavno izašao iz bolnice, nakon što je na njega 22. juna izvršen napad, ocenio je da je današnji napad imao za cilj da "poseje paniku i da destabilizuje situaciju u republici".

Ministar policije Rusije Rašid Nurgalijev odlučio je da pošalje u Ingušetiju svog predstavnika, koji bi učestvovao u istrazi i izradio dodatne mere bezbednosti i predloge za jačanje policije Ingušetije.

Na teritoriji Ingušetije je zbog današnjeg terorističkog napada proglašena trodnevna žalost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: