Tragedija na svadbi u Kuvajtu

35 žena i šestoro dece poginulo je u požaru na svadbi u Kuvajtu, a vlasti putem DNK pokušavaju da utvrde identitet žrtava čija su tela većinom ugljenisana.

Izvor: B92

Nedelja, 16.08.2009.

02:01

Default images

Trenutno je na bolničkom lečenju 58 osoba od kojih sedam ima teške opekotine, javili su svetski mediji. Požar su najverovatnije izazvale loše električne instalacije, oprema za zagrevanje hrane ili ugalj koji se koristi za mirisne lampe.

Predstavnik vatrogasne službe Jasem al-Mansuri rekao je da je plamen bio toliko jak da je šator izgoreo za samo tri minuta, a najveći broj ugljenisanih tela pronađen je kod ulaza u šator, što ukazuje na to da su svi u istom trenutku krenuli ka izlazu.

"Šator je imao samo jedan izlaz, pa je došlo do stampeda, u kojem je stradao veliki broj ljudi. Inače ovakvim šatorima nedostaju izlazi u slučaju opasnosti. Sprovešćemo istragu, zajedno sa ostalim službama, kako bismo otkrili uzrok požara", navodi Al Mansuri.

Požar u Džahri, predgrađu Kuvajta, izbio je u šatoru namenjenom ženama. Naime, u tim oblastima svadbena slavlja se prave odvojeno za muškarce i žene, sa kojima obično budu i deca.

Prilikom takvih proslava u šatore se obavezno uvodi struja za rashladne uređaje koji su neophodni zbog visokih temperatura, kao i za podgrevanje hrane.

Jedan od članova Kuvajtskog parlamenta za oblast Džahre Askar al Ansi kaže da će neko morati da preuzme odgovornost.

"Ministar unutrašnjih poslova bi trebalo da nam saopšti uzrok nesreće. Šta god da je izazvalo požar, mi nećemo ćutati. Nećemo štititi nijednog ministra odgovornog za nesreću”, poručio je on.

Još uvek se ne zna koliko se osoba nalazilo u šatoru u trenutku kada je izbio požar. Predsatvnik vatrogasne brigade Al Mansuri je rekao da je šator dug 12 metara i da je u njega moglo da stane najviše 180 osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: