“Subotić kamen o vratu Srbije”

Generalni dirketor RTS Aleksandar Tijanić tvrdi da je Stanko Subotić "kamen o vratu Srbije i okolnih zemalja, s kojim nema budućnosti".

Izvor: Blic, Tanjug

Utorak, 11.08.2009.

10:14

Default images

“On srpsko pravosuđe poziva na akciju protiv mene, a sam je begunac od srpskog pravosuđa. Zna se tačno ko je sve od predsednika država u regionu dobio pretnje, kakve pretnje i od koga su te pretnje stigle. Cane je kamen o vratu Srbije, Crne Gore, Hrvatske, BiH i Zapadne Evrope”, navodi Tijanić za "Blic" reagujući na Subotićeve optužbe.

“S tim kamenom budućnost je dalja nego što nam se čini. Znam da će na Balkanu pasti još glava od onih koji naručuju ubistva, ali to je cena koja se mora platiti”, kaže generalni direktor RTS.

On je upitao kako se “vapaji bivšeg krojača da mu radi o glavi slažu sa njegovim pozivom da pređe uz njegovo plaćanje od 1,5 miliona evra u njegovu ortačku firmu VAC”.

“Sam Bodo Hombah, gazda VAC-a, potvrđuje da je taj razgovor vođen. Uzmimo da je sve što Cane Subotić kaže o nama, ili o Ratku Kneževiću, tačno. Uzmimo da je ova grupa najgora, ali kakve to veze ima sa pitanjem: Odakle mu dve milijarde dolara i da li je, kako tvrde mediji i pravosuđa više evropskih zemalja, upleten u likvidacije desetak ljudi?”, pita Tijanić.

Gaće: Pisanje o aferama je pravo medija

Predsednica Nezavisnog udruženja novinara Srbije Nadežda Gaće izjavila je da je izveštavanje o kriminalnim aferama neprikosnoveno pravo medija, i da je za osudu svaki pokušaj suzbijanja te demokratske tekovine.

Komentarišući optužbe koje je na račun lista "Blic" izneo biznismen Stanko Subotić nakon što je u tekstovima tog lista doveden u vezu sa švercom duvana tokom 90-tih godina, predsednica NUNS-a je Tanjugu rekla da su njene profesionalne i ljudske simpatije svakako na strani kolega novinara.

Prema njenim rečima, Subotić bi, ukoliko želi da dokaže da je žrtva medijskog linča ili hajke to trebalo da učni pred srpskim pravosudjem, koje je protiv njega pokrenulo postupak.

"Dužnost medija je da raskrinkavaju osobe i radnje opasne po društvo, i, ukoliko to čine na odgovoran i profesionalan način, takva praksa ne bi smela da smeta nikome ko sebe doživljava kao poštenu osobu", rekla je Gaće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: