Su Ći još 18 meseci zatvora

Sud u Jangonu osudio je liderku opozicije Aung San Su Ći na još 18 meseci kućnog pritvora, u kome je, s prekidima, već 14 godina.

Izvor: B92

Utorak, 11.08.2009.

13:02

Default images

Sud je Su Ći proglasio krivom za kršenje zakona o unutrašnjoj bezbednosti i osudio ju je na tri godine zatvora, ali je nalogom vojne hunte kazna odmah smanjena na 18 meseci kućnog pritvora. Sadašnja presuda onemogućava vodećoj opozicionarki da učestvuje na izborima predviđenim za 2010. godinu.

Su Ći, dobitnica Nobelove nagrade za mir, optužena je za kršenje kućnog pritvora, jer je u svoju kući početkom maja primila na dva dana nepozvanog Amerikanca.

Amerikanac Džon Jeto (54), ratni veteran iz Vijetnama, koji je u maju preplivao jezero da bi došao do doma u kojem je Su Ći bila u kućnom pritvoru, takođe je optužen da je kršio propise o bezbednosti i imigraciji.

Međunarodna zajednica je u više navrata zatražila od vojne hunte da odbaci političke optužbe protiv Su Ći i oslobodi je, na šta je režim odgovorio da je reč o unutrašnjoj stvari Mjanmara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: