Miletić: Usvojiti zakone što pre

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Miloje Miletić izjavio je da bi do kraja godine usvajanjem seta zakona, trebalo da bude zaokružen sistem odbrane.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 09.08.2009.

12:14

Default images

"Celokupan set zakona kojim treba da bude zaokružen sistem odbrane je završen, bar što se tiče izrade nacrta. U ovom trenutku imamo, ili u Skupštini Srbije ili na Vladi Srbije, dva strateška dokumenta: Strategiju nacionalne bezbednosti i Strategiju odbrane i šest zakonskih projekata", izjavio je Miletić.

Načelnik Generalštaba je ocenio da će "usvajanjem tih zakona, celokupna zakonska regulativa biti zaokružena i da će naš sistem odbrane biti rešen na moderan i savremen način".

"Očekujemo da u toku jesenjeg zasedanja Skupštine Srbije ti zakoni budu doneti... Nama bi puno značilo da se taj proces završi ove jeseni", kazao je on.

Miletić je ukazao i na značaj što češćeg izvođenja vežbi, najavivši združenu taktičku vežbu koja će biti izvedena početkom oktobra na Pešterskoj visoravni.

Dragišić: Značajan reformski korak

Vojni analitičar Zoran Dragišić ocenio je danas da set vojnih zakona i strategija, koje čekaju na usvajanje u Skupštini Srbije, predstavljaju značajan reformski korak za sistem odbrane.
Zoran Dragišiæ (FoNet)
Dragišić je rekao da će Srbija tim zakonima dobiti moderan sistem nacionalne odbrane "s kojim će moći da pristupi evroatlantskim integracijama".

"I, s druge strane, Srbija dobija sistem odbrane koji je primeren njenoj veličini, ekonomskim mogućnostima i međunarodnom vojno-političkom položaju", naveo je on.

Dragišić je podsetio da se još od 2000. godine čeka na izradu "celog seta zakona koji se odnose na sistem odbrane i novih strategijskih dokumenata koji su prvi put doneti - Strategije nacionalne bezbednosti i Strategije odbrane".

"Ti zakoni bi mogli biti bolji nego što jesu, ali, generalno, mislim da je Srbija napravila nekoliko značajnih koraka napred sa celokupnom zakonodavnom aktivnošću", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: