Obama: Najgore je prošlo

Predsednik SAD Barak Obama izjavio da je njegova administracija spasla zemlju od katastrofe i da je moguće da je najgori deo recesije prošao.

Izvor: B92

Subota, 08.08.2009.

00:58

Default images

"Dobili smo nove signale koji pokazuju da je moguće da je najgore iza nas", izjavio je Obama u kratkom obraćanju novinarima u Beloj kući. Poslednji podaci ukazuju na znatno usporavanje ukidanja radnih mesta, pošto je taj broj u julu bio 247.000 u odnosu na 443.000 otkaza u junu, kao i na pad broja nezaposlenih sa 9,5 na 9,4 odsto, iako su analitičari predviđali rast.

Prema Obaminim rečima, ritam gubitka radnih mesta dva puta je manji nego kad je on preuzeo funkciju predsednika SAD.

"Ne samo da smo spasli našu ekonomiju od katastrofe, već smo i uspostavili nove osnove za rast", rekao je Obama, dodajući da predstoji težak period do prosperiteta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: