Cvetković dao rok za rešenje afere

Premijer Mirko Cvetković naložio je Generalnom sekretarijatu Vlade da u roku od dve nedelje u potpunosti rasvetli aferu nastalu zbog dodele državnih stanova.

Izvor: Beta

Petak, 07.08.2009.

13:34

Default images

Predsednik vlade je zatražio da se izvrši revizija svih postupaka i ispitaju pravne mogućnosti kako bi se otklonile nepravilnosti pri dodeli stanova, ističe se u saopštenju.

Cvetković je pre dva dana naložio da se utvrde sve okolnosti pod kojima su ranije dodeljivani stanovi zaposlenima u vladi. Premijer je tada saopštio da Vlada Srbije od 7. jula 2008. godine, kada je formirana, nije dodelila nijedan stan.

Predsednik Srbije Boris Tadić pozdravio je u četvrtak brzo reagovanje vlade povodom afere "funkcionerski stanovi" koji su dodeljivani ranijih godina i istakao da je to veoma važan korak u borbi protiv korupcije.

Stojičevićeva: Urađena revizija za desetak stanova

Generalna sekretarka Vlade Tamara Stojčević izjavila je da je u prvih nekoliko dana obavljena revizija desetak postupaka dodele državnih stanova i da su jedine utvrđene nepravilnosti u vezi sa cenom njihovog otkupa.

"Generalni sekretarijat vlade i ljudi iz Direkcije za imovinu i zakonodavstvo istražili su oko desetak predmeta, ali nisu utvrđene nepravilnosti osim dela oko cene, pošto su stanovi prodavani po takozvanoj poreskoj ceni", rekla je Stojčevićeva.

Prema njenim rečima, radi se o sistemskoj grešci, pa se taj problem mora sistemski i rešiti, jer, kako je naglasila, tržišna cena nije i poreska.

"Stanovi se ne prodaju po ceni po kojoj poreski organ na svoj način i svojim pravilima utvrđuje vrednost stana", prezicirala je ona.

Stojčević je dodala da očekuje da se postupak revizije dodele stanova završi za oko dve sedmice, a zatim će ti nalazi o evenutalnim nepravilnostima i greškama biti prezentovani premijeru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: