"Grep" podneo tužbu protiv "Delte"

Slovenačko preduzeće “Grep”, sa kojim je “Delta” potpisala ugovor o projektu "Stožice", tuži “Deltu” za 20 miliona evra zbog neispunjavanja ugovorenih obaveza.

Izvor: B92

Utorak, 04.08.2009.

19:38

Default images

Slovenačko preduzeće “Grep”, koju je osnovao grad Ljubljana zbog gradnje sportsko-trgovačkog centra "Stožice", podiglo je 20. jula tužbu protiv preduzeća “Delta Imobili” iz Srbije, zbog toga što nije ispunilo ugovorom predviđene obaveze i platilo 20 miliona evra, odnosno drugu tranšu finansiranja ovog projekta, pišu slovenački mediji.

Smatrajući da je “Delta” neplaćanjem ugovorenih obaveza jednostrano odstupila od ugovora, “Grep” je nedavno potpisao ugovor sa drugim partnerom, austrijskom “Supernovom”, a mogućnost tužbe protiv “Delte” zbog neplaćanja obaveza, za B92 predsednik uprave “Grepa” Uroš Ogrin najavio je još krajem aprila.

Naime, prema ugovoru trebalo je da “Delta” uplati “Grepu” 48,5 miliona evra nakon što “Grep” dobije potrebne građevinske dozvole za gradnju "Stožica".

Umesto toga, “Delta” je do sada platila samo prvih pet miliona evra, zbog čega je “Grep” potražio i našao drugog partnera za ovaj projekat.

Sa druge strane, “Delta” je tvrdila da je za prekidanje ugovora saznala iz medija i da je “Grep” o tome nije službeno obavestio, zbog čega je najavila da će zahtevati sudsku zaštitu svog interesa i ugleda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: