Liberman: Ostavka ako me optuže

Izraelski ministar spoljnih poslova Avigdor Liberman izjavio je danas da će se povući s funkcije ako protiv njega bude podignuta optužnica za korupciju.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 03.08.2009.

18:00

Default images

Izraelska policija preporučila je juče podizanje optužnice protiv Libermana zbog korupcije, prevare, pranja novca i drugih krivičnih dela. Izraelski državni tužilac treba da odluči da li će podići optužnicu, što bi moglo da potraje mesecima.

Liberman je danas na konferenciji za novinare, koju je sazvao povodom jučerašnjeg saopštenja policije, rekao da nije učinio ništa loše.

"Ako bih to morao ponovo da uradim, postupio bih potpuno isto", rekao je ministar.

Šef izraelske diplomatije je rekao da ne veruje da će biti optužen, ali da će se, ako optužnica bude podignuta, povući s funkcije.

"Nema sumnje da ću se povući u tom trenutku", rekao je on.

Policija istražuje navode da je Liberman zaradio 100 miliona dolara preko fiktivnih preduzeća koja je osnovao. Istraga je počela 2006. godine a obuhvaćen je period od 2000. godine.

Policija je saopštila da bi Liberman mogao da bude osuđen na maksimalnu kaznu od 31 godine zatvora.

Liberman je osuđen 1999. godine zbog napada na maloletnika, pošto je istukao jednog od trojice dečaka za koje je njegov dvanaestogodišnji sin tvrdio da su ga udarili. On je novčano kažnjen i morao je da plati odštetu dečaku.

Liberman je imenovan za ministra spoljnih poslova u martu pošto je njegova nacionalistička partija Jisrael Bejtenu bila treća stranka po broju osvojenih glasova na izborima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: