Omerović za povlačenje zakona

Funkcioner SDP-a Meho Omerović kaže da je najbolje da se Zakon o informisanju povuče i da se u septembru predloži nova verzija kao deo seta medijskih zakona.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 03.08.2009.

19:20

Default images

"Najbolje bi bilo, pošto se G17 već dogovorio sa Demokratskom strankom i Liberalnom demokratskom partijom o setu medijskih zakona, da se do glasanja taj Zakon povuče i da se u septembru uputi nova verzija koja će biti deo dogovorenog paketa medijskih zakona", naveo je Omerović.

On je rekao da do tada ima dovoljno vremena "da se ohlade glave i da se najšira stručna javnost uključi u kreiranje tih, veoma važnih zakona", jer, kako je naveo, nijedan zakon "ne sme biti uzrok teških optužbi".

"U vladajućoj koaliciji i ranije je bilo nesuglasica. To nije ništa neubičajeno jer je reč o više političkih partija. Međutim, poslednje optužbe jednog potpredsednika Vlade na račun drugog su nešto sa čim se do sada nismo susretali", kazao je on.

Prema njegovim rečima, "teške kvalifikacije, držanje lekcije o uvođenju reda i morala... poređenje sa 90-tim su dokaz velikog jaza i nervoze".

Omerović je upitao da li se optužbe o tome kome odgovara destruktivni medijski sistem odnose i na OEBS, Savet Evrope, udruženja novinara, nezavisna regulatorna tela, jer su i oni, kako navodi, ocenili da Zakon o informisanju nije u skladu sa evropskim normama i standardima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: