Mrkonjić: Koridor 10 je prioritet

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić izjavio u Valjevu da neće biti odustajanja od izgradnje Koridora 10, pošto su za to sredstva već obezbeđena.

Izvor: B92

Nedelja, 02.08.2009.

01:09

Default images

Ministar Mrkonjić je juče predao na korišćenje rekonstruisani deo saobraćajnice na zaobilaznom putu oko Valjeva iz pravca Loznice, a prema Požegi u dužini od 300 metara. Mrkonjić je rekao da će koridor biti građen iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj, Svetske banke, Evropske investicione banke i drugih.

Ministar je rekao da će više od 600 miliona evra biće utrošeno i za održavanje puteva kako bi se popravila bezbednost na svim magistralnim, regionalnim i lokalnim putevima širom Srbije, na kojima je zbog dotrajalosti kolovoza saobraćaj veoma ugrožen.

Mrkonjić je najavio da će na proleće biti nastavljeni radovi na autoputu Beograda-Obrenovac-Chelije prema granici Crne Gore.

Ministar je, međutim, zamerio poslanicima Skupštine Srbije odlaganje donošenje nekoliko važnih zakona koji su od velikog značaja za privredu zemlje.

"Da su ovi zakoni doneti, već bi mogla da se koriste sredstva koja su odobrena za nastavak radova na mnogim saobraćajnicama i za ulaganje ne samo u infrastrukturu, već i u privredu Srbije", ocenio je Mrkonjić.

Mrkonjić je kazao da je za Beograd već obezbeđeno više od 300 miliona evra za izgradnju objekata, ali da se oni ne mogu iskoristiti "zbog subjektivnih slabosti i sporosti nadležnih državnih organa u rešavanju problema za početak tih radova".

Deo saobraćajnice na zaobilaznom putu oko Valjeva iz pravca Novog Sada prema Požegi rekonstruisan je u rekordnom roku, za samo 15 dana, zahvaljujući angažovanju Preduzeća za puteve iz Valjeva i preduzeća "Ingrap omni" iz Beograda.

Za rekonstrukciju ovog dela saobraćajnice nadležno ministarstvo je izdvojilo 40 miliona dinara.

Ovo je bila jedna od najvećih "crnih tački" na putevima Srbije, jer je došlo do ulegnuća kolovoza, pa je stalno pretila opasnost da dođe do velikih saobraćajnih nesreća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: