Cilj SAD - Srbija u Evropi

Glavni cilj američke administracije na Balkanu je uspešna Srbija u uspešnoj Evropi, kaže otpravnica poslova ambasade SAD Dženifer Braš.

Izvor: B92

Nedelja, 02.08.2009.

11:15

Default images

Glavni cilj administracije predsednika SAD Baraka Obame na Balkanu je uspešna Srbija u uspešnom regionu i uspešnoj Evropi izjavila je otpravnica poslova ambasade SAD u Beogradu Dženifer Braš. Brašova je navela da će SAD "svim svojim uticajem, energijom i kapacitetima" raditi na tome da Srbija što pre uđe u Evropsku uniju i u evroatlantske odnose.

Na pitanje koliko je region Balkana važan za novu američku administraciju, Brašova je potvrdila da su sada glavni spoljnopolitički prioriteti Irak i Avganistan, ali da to ne znači da Srbija nije važna.

Komentarišući ukidanje evropskih viza za građane Srbije, Brašova je rekla da se na tome radi i kada je reč o viznom režimu SAD prema Srbiji.

"Radimo na tome, ali ne mogu ništa zvanično da kažem. Mi smatramo da je trenutna situacija sa izdavanjem viza za građane Srbije mnogo bolja nego u nekim drugim zemljama", rekla je ona.

"Mi smo uvereni da su naše procedure dosta fer i transparentne i efikasne. Ali, da li će biti malo lakše u budućnosti - radimo na tome i nadamo se da ćete u budućnosti dobiti vize na duži rok, ali to je sada predmet konsultacija u Vašingtonu i ne mogu ništa više da kažem", zaključila je otpravnica poslova ambasade SAD u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: