Putin i ronilac

Ruski premijer Vladimir Putin navukao ronilačko odelo da bi postavio radio-odašiljač na beluga-kita po imenu Daša.

Izvor: B92

Subota, 01.08.2009.

01:09

Default images

Poznat kao ljubitelj prirode i divljih životinja, Putin je izveo ovaj podvodni poduhvat tokom posete ostrvu Čkalov u vodama Tihog okeana, na krajnjem istoku Rusije, javljaju ruske agencije.

Do Putinovog druženja sa Dašom došlo je nakon susreta sa grupom naučnika koji na ostrvu proučavaju migraciju beluga-kitova, morskih sisara severne hemisfere kojima preti istrebljenje zbog prekomernog lova i eksploatacije nafte i gasa.

"Putin je obukao ronilačko odelo i sledeći instrukcije naučnika specijalnim klještima pričvrstio odašiljač na grbu životinje", javila je agencija Interfaks.

Putin je ušao u vodu do struka i u šali upitao jednog od istraživača: "Neće nas valjda pojesti?"

"Nikog neće pojesti, ali bi mogao da vas poprska", odgovorio mu je istraživač.

"Verovatno ako se naljuti", uzvratio je ruski premijer.

Kada su se naučnici uverili da je odašiljač pravilno pričvršćen, Putin se obratio kitu rečima - "Nemoj više da se ljutiš" i zajedno sa grupom ribara pomogao da se Daša vrati u more.

Vladimir Putin se sve više javno zalaže za zaštitu životinja. U februaru je oštro kritikovao lov na bebe foke koji je nazvao "krvavim biznisom", a prošlog oktobra ruska televizija je emitovala snimke na kojima Putin mazi mladunče tigra koje je dobio kao rođendanski poklon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: