Oslobođeno 140 Iranaca

Iranske vlasti oslobodile su 140 ljudi, koji su uhapšeni tokom postizbornih nemira.

Izvor: FoNet

Sreda, 29.07.2009.

09:24

Default images

Članovi specijalnog parlamentarnog odbora, koji istražuje hapšenja posle spornih predsedničkih izbora, prethodno su posetili zloglasni zatvor Evin u Teheranu u kome je, kako se veruje, veliki broj ljudi privedenih tokom protesta.

U zatvoru je i dalje oko 150 osoba koje se, kako je medijima saopštio poslanik Kazem Džalali, suočavaju sa ozbiljnijim optužbama od onih koje su podignute protiv danas oslobođenih demonstranata.

Iranski vrhovni vođa, ajatolah Ali Hamenei u međuvremenu je naredio da se zatvori pritvorni centar Karizak, u kome su pojedini politički zatvorenici, zato što ne ispunjava neophodne uslove za poštovanje prava pritvorenika.

Oslobađanje demonstranata koji su se bunili protiv izbornih rezultata koji su Ahmedinedžadu doneli drugi mandat, tumači se kao neočekivan potez, prenosi BBC.

Član Odbora za nacionalnu bezbednost i spoljnu politiku u Iranu Kazem Džalali rekao je da su oni koji su oslobođeni načinili lakše prestupe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: