Prekinuta blokada pruge kod Niša

Radnici Društva za zaštitu od požara i obezbeđenje objekata Železnica Srbije privremeno su prekinuli blokadu međunarodne pruge na koridoru 10 kod Niša.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.07.2009.

14:22

Default images

Štrajkači kažu da od ishoda pregovora sa predstavnicima Železnice Srbije, od kojih traže da ih vrate u sistem Železnice, zavisi da li će u potpunosti prekinuti štrajk, ili se ponovo vraćaju na prugu. Putnici u međunarodnom putničkom vozu čekali su više od sat vremena kod Trupala zbog današnje blokade pruge.

Radnici Društva za zaštitu od požara i obezbeđenje objekata "Ful protekt" traže da se njihovo društvo vrati u sastav Železnica Srbije iz koje je izdvojeno 2005. godine, da im se poveže radni staž i isplate četiri zaostale plate.

Kako su pregovori sa predstavnicima Železnice Srbije odmah počeli, štrajkači su odlučili da propuste vozove koji su čekali, ali ne i da prekinu štrajk.

Štrajkači kažu da je blokada pruge bila jedini način da nadležni sagledaju njihov problem i da su u više navrata slali dopise predstavnicima Železnica Srbije, ali nikakav odgovor nisu dobili.

Sa njima je na pruzi razgovarao predsednik sindikata železnicke infrastrukture Srbije.

U proteklih mesec dana, kako navodi Železnica Srbije, ovo je šesta blokada magistralne pruge na evropskom koridoru 10, zbog čega je Železnica imala štetu od više desetina miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: