Saradnja tri regiona

Skupština Vojvodine, Vukovarsko-sremska županija i mađarska županija Bač-Kiškun potpisale su izjavu o stvaranju uslova za unapređenje prekogranične saradnje.

Izvor: B92

Subota, 25.07.2009.

14:50

Default images

Izjavu su u Skupštini Vojvodine potpisali predsednik pokrajinskog parlamenta Šandor Egereši, župan Vukovarsko-srijemski Božo Galić i predsednik Skupštine Bač-Kiškuna Gabor Banjai.

Egereši je rekao da potpisivanje "kruniše" dosadašnju dobru saradnju tri regiona, ali i doprinosi suštinskoj saradnji Mađarske, Hrvatske i Srbije na zajedničkim projektima i nastupu u okviru prekograničnih programa podrške Evropske unije, pre svega u IPA pretpristupnim fondovima.

Božo Galić je rekao da tri regije imaju mnogo toga zajedničkog, kao što su reka Dunav, plodna ravnica, kvalitetne šume i slične privrede.

"To je naša prednost i osnov za intenziviranje dosadašnje saradnje, koju bi sada trebalo samo da ubrzamo. Posao sada prepuštamo stručnjacima iz različitih oblasti koji će pripremiti zajedničke projekte", rekao je Galić.

Gabor Banjai je rekao da se, pored saradnje na nivou županija i pokrajine, saradnja između tri regiona odvija i na nivou njihovih lokalnih zajednica i građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: