Kraljica Elizabeta u "tojoti prius"

Britanska kraljica Elizabeta II više se neće voziti domaćom limuzinom "rols-rojs", već japanskim automobilom "tojota prijus".

Izvor: Tanjug

Petak, 24.07.2009.

01:39

Default images

Agencije prenose pozivajući se na neimenovane izvore sa britanskog dvora da se taj neočekivani korak kraljice objašnjava njenom zabrinutošću zbog klimatskih promena, kao i željom da ide u korak sa modernim britanskim društvom koje postaje sve "zelenije.

"Tojota prijus" je ekološki čistiji hibridni automobil s električnim i tradicionalnim benzinskim motorom i taj model se danas smatra jednim od najuspešnijih u svojoj klasi.

Bakingemska palata je već obavila niz konsultacija s rukovodstvom korporacije "Tojota" o kupovini tih automobila.

Očekuje se da će kraljičino vozilo biti posebno prilagođeno njenim potrebama.

U oktobru će automobil "tojota prijus" biti dostavljen na probnu vožnju u škotsku rezidenciju Elizabete II, Balmoral, gde kraljica namerava da provede odmor.

Posle toga će, kako se očekuje, biti doneta konačna odluka o tome koliko će automobila biti nabavljeno i po kojoj ceni, ukazao je predstavnik Bakingemske palate.

U Londonu se ne isključuje mogućnost da bude kupljeno do 10 tih modela.

Kraljičin automobilski park sada ima osam limuzina sa statusom državnog vlasništva - tri "rols-rojsa", tri "dajmlera" i dva "bentlija".

U garaži Bakingemske palate je i nekoliko "jaguara", "voksala" i nemačkih "folksvagena", kao i nekoliko autobusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: