Ivanović odbacio sve optužbe

Predsednik Srpskog nacionalnog veća severnog Kosova Milan Ivanović odbacio je optužbe kojima ga Euleks tereti da je počinio nekoliko teških krivičnih dela.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.07.2009.

15:06

Default images

Advokat optuženog Ljubomir Pantović istakao je da je u toku pretkrivični postupak "kojim ga Euleks tereti za teška krivična dela bez ikakvih dokaza". Prema rečima advokata, Ivanoviću se stavlja na teret organizacija, podrška i učestvovanje u terorističkim grupama, zatim podstrekavanje nacionalne, verske ili etničke mržnje, razdora ili netolerancije.

Jedno od dela je i ugrožavanje osoblja Ujedinjenih nacija i pridruženog osoblja, pri čemu je predviđeno da neko bude lišen života, pozivanje na otpor, kao i učestvovanje u grupi koja izvrši krivično delo.

Pantović očekuje da, ukoliko se primenjuje pravo i zakon, taj postupak ne može rezultirati podizanjem optužnice.

Okružni javni tužilac Euleksa usredsredio se na 10. februar ove godine kada je, kako je rekao Pantović, optuženi izvršio ta krivična dela, "iako nismo mogli da saznamo na bazi čega tužilaštvo to tvrdi".

Advokat je dodao da su, pored toga, u pitanju i događaji vezani za prošlogodišnje paljenje carinskih punktova na Brnjaku i Jarinju.

Nakon saslušanja u policijskoj stanici u Zvečanu, Ivanović je izjavio da nema nikakvih osnova za optužbe, a samim tim ni osnova za pokretanje tužbe protiv njega.

"Mislim da se radi o političkom pritsku. Optužbe su krupne i neutemeljene i među njima ima dosta nelogičnosti", kazao je on.

Ivanović je naglasio da je ispitivanje, kojem su prisustvovali pripadnici istražne jedinice Kosovske policije i posmatrači Euleksa, proteklo korektno i u mirnoj atmosferi.

Okružni javni tužilac Euleksa narednih dana odlučiće o eventualnom podizanju optužbe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: