Jeremić: Kompromis, a ne podela

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić rekao je danas da nikada nije govorio o podeli Kosova kao opciji za rešavanje statusa Kosova.

Izvor: FoNet

Četvrtak, 23.07.2009.

13:48

Default images

"Više je nego očigledno da je pokušano da mi se stave neke reči u usta koje ja nikada nisam izgovorio", rekao je Jeremić odgovarajući na pitanja novinara posle razgovora sa turskim šefom diplomatije Ahmetom Davutogluom. Jeremić je rekao da se Srbija zalaže za kompromisno rešenje budućeg statusa Kosova kroz obnovu pregovora.

"Svako rešenje koje će Srbija prihvatiti mora biti u skadu sa Ustavom Srbije i potvrđeno voljom građana", poručio je on.

"U ovom trenutku nalazimo se usred pokušaja da se diplomatskim sredstvima izborimo za obnavljanje statusnog dijaloga", poručio je Jeremić.

On je rekao da je javna debata o podeli Kosova zbunjujuća i "odvodi nas dalje od pokušaja da se vratimo za pregovarački sto i pronađemo rešenje koje je u nacionalnom interesu Srbije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: