Gejts o obrazovnom sistemu SAD

SAD moraju da poboljšaju svoj obrazovni položaj u svetu, nagrađivanjem uspešnog podučavanja i uspostavljanjem univerzalnih metoda nastave, kaže Bil Gejts.

Izvor: B92

Sreda, 22.07.2009.

01:05

Default images

Osnivač Majkrosofta Bil Gejts je na godišnjem samitu Nacionalne konferencije državnih zakonodavaca pred stotinama učesnika objasnio kako federalni podsticajni novčani paket može da se iskoristi za podsticanje novina u obrazovanju.

Gejts, jedan od najbogatijih ljudi sveta, već godinama kritikuje američke javne škole i zalaže se za bolji obrazovni sistem.

On je pozvao poslanike da zatraže od koledža i univerziteta u njihovim oblastima da objave koliko studenata uspe da stekne diplomu.

Prema njegovim rečima, te institucije bi trebalo novčano nagraditi u skladu sa brojem diplomiranih studenata.

Gejts je naveo da su SAD iza drugih zemalja sveta kada se radi o obrazovanju zbog "starih verovanja i loših navika".

On je ocenio da će biti teško reformisati obrazovni sistem bez uspostavljanja jedinstvenih standarda.

"Ne znamo odgovore, jer i ne postavljamo prava pitanja i ne preduzimamo prave mere", rekao je Gejts.

Humanitarni fond Bila i Melinde Gejts, sa sedištem u Sijetlu, u prethodnoj deceniji je izdvojio oko 20 milijardi dolara za programe unapređenja svetskog zdravlja, globalnog razvoja i američkog obrazovnog sistema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: