Uhapšeni zbog zloupotrebe položaja

Miodrag T, službenik leskovačke Poreske uprave, i Marjana V, rukovodilac filijale NLB LHB banke u Nišu, uhapšeni su zbog sumnje da su zloupotrebili položaj.

Izvor: B92

Utorak, 21.07.2009.

19:00

Default images

Njih dvoje su uhapšeni u nastavku akcije vezane za četrnaestočlanu organizovanu kriminalnu grupu koja je delovala na području južne Srbije, saopštila je policija.

Osumnjičeni Miodrag T. je, u više navrata, zloupotrebaljavajući svoj službeni položaj, onemogućavao inspektore terenske kontrole da izvrše kontrolu povraćaja PDV-a preduzeća kojima je faktički upravljao organizator organizovane kriminalne grupe Bojan S. i na taj način omogućio protivpravnu imovinsku korist ovoj grupi u iznosu od 65.316.133 dinara, a za koji iznos je oštetio budžet Republike Srbije.

Marjana V. je, zloupotrebljavajući svoj službeni položaj, a po međusobnom dogovoru s organizatorom Stojčićem, suprotno aktima banke koja regulišu proceduru bezgotovinskog prenosa sredstava i isplatu gotovog novca, vršila prenos sredstava sa računa pravnih lica, koja posluju pod nadzorom Stojčića, na račune fizičkih lica koja taj novac nisu faktički podizala.

Taj novac je isplaćivan Bojanu S, čime je omogućila pribavljanje protivpravne imovinske koristi ovoj kriminalnoj grupi u iznosu od 2.000.000 dinara, navedno je u saopštenju MUP-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: