Vranju stigle pare iz Požarevca

Republička Uprava za trezor uplatila iz budžeta Požarevca na račun Vranja preko 17 miliona dinara, što je polovina novca koji je greškom uplaćivan Požarevcu.

Izvor: B92

Utorak, 21.07.2009.

18:51

Default images

Gradonačelnik Vranja Miroljub Stojčić rekao je danas agenciji Beta da je reč o novcu od administrativnih taksi, kojim je zbog pogrešnog poziva na broj od 2005. do 2009. godine gradski budžet Požarevca dobio od vranjske lokalne zajednice 34,1 miliona dinara.

Beti je rečeno i to da će druga polovina duga biti vraćena sredinom januara iduće godine.

Novcem vranjskog Uslužnog centra od lokalnih prihoda punjena je gradska kasa Požarevca zbog propusta stručnjaka Uprave za trezor, koji su radnicima ovdašnjeg Sekretarijata za finansije dostavili pogrešan poziv na broj uplatnog računa.

"Pare iz Požarevca već su usmerene uglavnom za investicije u putnoj privredi i vodoprivredi. Shodno nedavno potpisanom sporazumu, ostatak duga Požarevljani treba da namire sredinom januara iduće godine", rekao je Beti gradonačelnik Miroljub Stojčić.

Pare iz budžeta Požarevca skidane su sa računa na osnovu rešenja republičke Poreske uprave.

Zbog pogrešne uplate novca od gradskih taksi na račun Požarevca, načelnik Gradske uprave u Vranju Nebojša Ljubić uveo je svakodnevne kontrole bankovnih izvoda uplata i isplata sa računa, kako bi se utvrdilo koliko ima novca na računu lokalne samouprave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: