Sekretaru NATO-a otklonjen tromb

Generalni sekretar NATO-a Jap de Hop Shefer smešten je u bolnicu, gde mu je otklonjen manji tromb, saopštila je Alijansa.

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 21.07.2009.

18:04

Default images

"Intervencija je prošla dobro i generalni sekretar se oporavlja. On će nekoliko dana ostati u bolnici na posmatranju i dok se potpuno ne oporavi", dodaje se u ovom saopštenju koje je preneo Rojters.

De Hop Sheferu je iznenada pozlilo na proslavi 60. godišnjice Alijanse, u centru Brisela. U trenutku kada je De Hop Sheferu pozlilo pri kraju ceremonije, sa njim su bili belgijski premijer Herman van Rompuj i belgijski ministar odbrane Pjeter de Kremom.

De Hop Sheferov mandat se završava krajem jula, zbog čega su tokom poslednjih sednica njegova oproštajna putovanja pojačana.

Jap de Hop Shefer (61), bivši šef holandske diplomatije, imenovan je za generalnog sekretara NATO-a 2004. godine, a njegov četvorogodišnji mandat je produžen kako bi mogao da nadgleda organizaciju proslave 60. godišnjice Alijanse.

Umesto Shefera, na mestu generalnog sekretara NATO-a od kraja jula će biti nekadašnji danski premijer Anders Fog Rasmusen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: