Apel za pomoć porodici Cicović

Mesna zajednica Duškovci i Centar za socijalni rad Požega pokrenuli su akciju za obnovu kuće tročlane porodice Cicović.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.07.2009.

00:46

Default images

Na taj način žele da olakšaju ionako težak život dvojici dečaka, koji su rano ostali bez oca, pa sa majkom, koja nema stalno zaposlenje, letnji raspust koriste za rad na sezonskim poslovima.

Pre sedam godina Dejan i Draško Cicović ostali su bez oca. Od tada njihova majka Gorica Jelić pokušava da pronađe stalni izvor prihoda, jer zimi, u odsustvu sezonskih poslova, ova porodica jedva preživljava. I pored mučne situacije u kojoj su se našli, njihovu porodičnu kuću pre nekoliko godina načeo je zemljotres.

“Pošto je temelj loš i počela je cela da ljulja, ja sam tražila pomoć malko da je opremim. Pošto ne radim nigde, kredite ne mogu da podižem, da bih nešto sanirala. Onda su izašli i procenili da na tu kuću ne može ništa da se nadogradi. A u kakvim sam uslovima, znači jedva za osnovne stvari deci za školu, za to sredstava nemam”, kaže Gorica Jelić.

Za razliku od brojnih vršnjaka, trinaestogodišnji Dejan Cicović letnji raspust provodi radeći i teške seoske poslove. Voleo bi da bar jednom vidi more, ali na prvom mestu mu je da kao najstarija muška glava u kući tokom leta zaradi novac, koji je za život zimi.

“Moj letnji raspust izgleda lepo baš. Radim uvek negde, berem malinu, sve. Ove godine sam išao kod mog čiče u limarsku radnju, dole sam naučio da radim sve, pop nitne, sve. Naučio sam da kosim, to me naučio deda. Naučio sam da pakujem bale, sve”, kaže Dejan Cicović.

Dejan i njegov desetogodišnji brat Draško naučili su sami da kuvaju gotovo sva jela, a posebno vole da iznenade majku novim specijalitetima.

“Znamo da spremamo i slatko i slano. A najviše znamo da spremamo bakine kolače, masno testo, medeno srce”, kaže Draško Cicović.

Međutim, ova porodica retko ima bogatu trpezu, već ono što se ima u tom trenutku. Mesna zajednica Duškovci i Centar za socijalni rad Požega pokrenuli su akciju kako bi prikupili sredstva za obnovu kuće ove porodice.

Pored toga, oni se nadaju da će vredna Gorica dobiti i stalni posao, kako ne bi svake zime strepeli kako će preživeti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: