CG: Broj obolelih povećan na 18

Broj obolelih od novog gripa u Crnoj Gori povećan je na 18, saopštilo je crnogorsko Ministarstvo zdravlja.

Izvor: Beta

Nedelja, 19.07.2009.

11:38

Default images

Kako je danas saopšteno, od četiri nove osobe za koje je potvrđeno da su zaražene virusom A (H1N1), dve su bile na muzičkom festivalu "Egzit" u Novom Sadu, jedna na Univerzijadi u Beogradu, a jedna obolela osoba je doputovala iz Nemačke.

Od novoobolelih, dve osobe su u bolnici, a dve u kućnoj izolaciji, ali je njihovo zdravstveno stanje stabilno, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Šibenik: Maturanti sa simptomima novog gripa

Zbog sumnje na grip tipa A (H1N1), u šibensku bolnicu javio se 31 maturant sa visokom temperaturom, glavoboljom i bolovima u mišićima, pa su im uzeti uzorci za analizu, saopštilo je danas hrvatsko Ministarstvo zdravlja.

Reč je o maturantima koji su se javili lekaru posle povratka iz Španije.

Svi su dobili antivirusnu terapiju i osim jedne osobe, koja je hospitalizovana, ostale su otpuštene na kućnu njegu.

Osobe koje su sa njima bile u kontaktu zaštićene su terapijom, a rezultati analize izuzetih uzoraka očekuju se danas ili sutra.

U Hrvatskoj je dosad potvrđeno 26 slučajeva oboljenja, od kojih se većina smatra izlečenim, javljaju mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: