Među žrtvama sedmoro stranaca

Sedmoro stranih državljana je među osam žrtava jučerašnjih eksplozija u dva luksuzna hotela u Džakarti, preneli su danas indonežanski mediji.

Izvor: Tanjug

Subota, 18.07.2009.

12:23

Default images

Načelnik policije istočne Džakarte Hasanudin izjavio je listu "Džakarta post" da forenzičari rade na identifikaciji tela stranih državljana. Bombaški napadi su izvedeni u vreme doručka u hotelima "Ric-Karlton" i "Meriot", koji posećuju biznismeni i diplomate.

Policija u Džakarti je u petak saopštila da je poginulo osam osoba, a ne devet kako je u početku javljeno, a da je povređeno više od 60 ljudi.

Kako prenosi Rojters, najverovatnije ni novi broj žrtava nije konačan i danas bi mogli da budu saopšteni novi podaci.

Vlasti nisu saopštile precizne podatke o nacionalnosti žrtava, ali, prema izveštajima medija, među njima je najviše Australijanaca.

Australijski mediji su preneli da je troje njenih državljana izgubilo život, dok je cementara "Holcim Indonezija" u petak saopštila da je među nastradalima i jedan od izvršnih direktora te kompanije, koji je državljanin Novog Zelanda.

Policija je ranije saopštila da među poginulima i povređenima ima građana Indonezije, SAD, Australije, Južne Koreje, Holandije, Italije, Britanije, Kanade, Norveške, Japana, Indije i Novog Zelanda.

Poslednje četiri godine su bile relativno mirne u Indoneziji, ali je do 2005. ova zemlja bila meta brojnih bombaških napada, za koje je uglavnom okrivljena Džema islamija.

U napadima na dva noćna kluba na Baliju, u oktobru 2002, poginule su 202 osobe, uglavnom iz Australije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: