Kina: Oboleli učenici iz Britanije

Četiri učenika iz Velike Britanije koji su na studentskoj razmeni u Pekingu oboleli su u od novog gripa, dok je 52 njihovih kolega i nastavnika u karantinu.

Izvor: B92

Subota, 18.07.2009.

15:35

Default images

U saopštenju ambasade Velike Britanije navodi se da je četvoro obolelih učenika smešteno u bolnicu. Grupa britanskih studenata je pohađala kurs kineskog jezika i kulture. Takođe je navedeno da se sumnja da je još jedan učenik u iz Velike Britanije u drugoj grupi oboleo od ovog virusa. On je takođe stavljen u karantin.

Ministarstvo zdravlja Kine je saopštilo u petak da je do sada zabeležilo 1.537 slučajeva obolelih od ovog gripa, ali da za sada nema smrtnih slučajeva.

Peking je ranije optužen da nije reagovao dovoljno brzo u suzbijanju pandemije SARS-a 2003. godine, zbog čega su ovog puta uvedene rigoroznije mere.

Zabranjen je uvoz svinjskog mesa iz Meksika, nekih delova SAD i Kanade. Takođe su u jednom momentu bili ukinuti i diretktni letovi do Meksika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: