Ekologija i nova radna mesta

U Srbiji bi do 2012. godine, u okviru nove ekološke politike, moglo biti otvoreno 10.000 radnih mesta, kažu u resornom ministarstvu.

Izvor: B92

Petak, 17.07.2009.

17:16

Default images

"Ključni projekat nove ekološke politike je zeleni biznis čime bi se, prema našim procenama do 2012. godine uvođenjem posebnih tokova kontrole otpada u Srbiji, moglo dobiti novih 10.000 radnih mesta", izjavio je savetnik ministra za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja Siniša Mitrović.

Prema njegovim rečima, to ministarstvo bi uskoro trebalo da odredi i mesta na kojima će se odlagati stakleni otpad, baterije, akumulatori i "to je deo nove ekološke politike".

"Ako regulišemo proces razdvajanja otpada, u 2010. godini ćemo početi sa izdavanjem licenci operaterima koji će se baviti posebnim tokovima otpada", rekao je Mitrović na otvaranju postrojenja za preradu starog asfalta u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: