SPO: Venac na spomenik Mihailoviću

Delegacija Srpskog pokreta obnove (SPO) položila je, povodom godišnjice pogubljenja Dragoljuba Mihailovića, venac na njegov spomenik na Ravnoj gori.

Izvor: B92

Petak, 17.07.2009.

17:05

Default images

"U ime SPO-a, nadam se da ćemo sledeće godine na ovaj dan venac položiti i sveću zapaliti na grobu generala Dragoljuba Draže Mihailovića", rekao je u izjavi dostavljenoj agenciji Beta direktor te stranke Aleksandar Jugović. Prema njegovim rečima, "istina se može zakopavati, ali se ne može zakopati".

SPO se zalaže za rehabilitaciju Mihailovića.

Vođa četničkog pokreta tokom Drugog svetskog rata Dragoljub Mihailović streljan je 17. jula 1946. godine.

Mihailovću je suđeno po optužnici od 47 tačaka, a optužbu je zastupao Miloš Minić.

Suđenje je počelo 10. aprila, a završeno je 15. juna 1946. Mihailović je proglašen krivim po osam tačaka, između ostalog za veleizdaju i zločine protiv čovečnosti.

Osuđen je na smrt i pokopan u neobeleženom grobu za kojim njegove pristalice i danas tragaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: