Srpsko-češki kradljivci zlata

Češka policija uhapsila je dvojicu srpskih državljana i jednog Čeha za koje veruje da su presretali automobile čeških zlatara i pljačkali nakit i zlato.

Izvor: B92

Petak, 17.07.2009.

16:56

Default images

Češkog zlatara koji je prevozio iz Praga nakit vredan 120.000 evra dvojica Srba i jedan Čeh presreli su prošlog novembra na prometnom autoputu odmah iza Praga, udarajući svojim džipom u zlatarevu "škodu fabija", čime su ga naterali da se zaustavi.

Zlatara su zatim izvukli iz kola, pretukli, oteli koferčić sa zlatnim nakitom i nestali u pravcu Brna.

Češkoj policiji pomogli su tragovi sa mesta događaja a takođe i kamera za praćenje saobraćaja koja je slučajno u blizini tog mesta na autoputu.

"Uhapšeni su u Pragu, nisu pružali otpor. Optuženi su za pljačku a sud je odlučio da budu zadržani u istražnom zatvoru. Preti im kazna od 12 godina zatvora", kazala je danas novinarima portparolka regionalne centralno-češke policije Sonja Budska.

Trojica uhapšenih optuženi su za sada samo za tu jednu pljačku.

Policija, međutim, proverava da li je napada bilo više, pošto je patrola češke Uprave carine ranije sasvim slučajno omela jednu takvu akciju, takođe na autoputu Prag-Brno, kada su lopovi naterali jednog italijanskog privrednika da zaustavi kola i zatim počeli da ga tuku i traže nakit.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: