Dobra odbrambena saradnja sa SAD

Predstavnici Srbije i SAD konstatovali su da je saradnja u oblasti odbrane najbolji deo ukupnih bilateralnih odnosa dveju zemalja, kažu u Ministarstvu odbrane.

Izvor: B92

Petak, 17.07.2009.

15:01

Default images

Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Dušan Spasojević sastao sa američkom delegacijom u Beogradu, u okviru drugih po redu bilateralnih odbrambenih konsultacija Srbije i SAD. Cilj odbrambenih konsultacija je analiza trenutne saradnje u oblasti odbrane i definisanje prioriteta u narednom periodu, a sve radi unapređenja saradnje Srbije i SAD.

Američku delegaciju predvodi gospodin Džo Mek Milan, prvi zamenik pomoćnika ministra odbrane SAD za bezbednosna pitanja.

"U razgovoru sa njim sam istakao da je Srbija spremna da preuzme vodeću ulogu u rešavanju regionalnih bezbednosnih izazova u našem regionu i da Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije daju svoj puni doprinos regionalnoj i bezbednosnoj stabilnosti", rekao je Spasojević.

"Nedavni teroristički akti na jugu centralne Srbije su još jedan dokaz da je apsolutno neophodna još jača saradnja srpskih bezbednosnih snaga i Kfora na Kosovu i Metohiji i naglasio sam američkim sagovornicima da je neophodno da se veoma pažljivo i na ozbiljan način razmotri svaka odluka o smanjivanju broja trupa Kfora", kazao je Spasojević.

Dve delegacije su, takođe, razgovarale o posetama zvaničnika visokog nivoa do kraja sledeće godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: