Bombe u dvorištu Vlade Kosova

Dve eksplozivne naprave, pronađene u dvorištu Vlade Kosova, uspešno su demontirane, izjavio je za B92 portparol policijske stanice u Pristini Agron Borovci.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 16.07.2009.

01:58

Default images

Učesnici protesta organizacije veterana poslednjeg rata na Kosovu bacilli su molotovljeve koktele u dvorište zgrade Vlade Kosova. Veterani zahtevaju da se sprovedu zakoni i da im se omogući ostvarivanje prava koja im, kako kažu, pripadaju.

Niko iz vlade Kosova nije se do sada oglašavao u vezi sa protestima, dok je zamenik premijera Hajredin Kuči juče izjavio da će ovaj problem rešavati premijer Hašim Tači.

Protest organizacije veterana poslednjeg rata na Kosovu je završen je oko 14 sati.

''Demonstranti su izrazili svoje nezadovoljstvo i u međuvremenu nekoliko njih je bacilo pet-šest molotovljevih koktela u dvorište Vlade, ali na sreću nema povređenih. Policija Kosova je dobila informaciju da postoje dve eksplozivne naprave, takođe u dvorištu Vlade, ali sve relevantne jedinice policije Kosova, kao i jedinice Kfora za deminiranje su izašle na mesto događaja”, naveo je Borovici.

“Jedinice Kfora su deminirale dve eksplozivne naprave za koje se sumnja da su ručne granate, koje na sreću nisu eksplodirale'', rekao je on.

Sejdiju i vlada osudili podmetanje bombi

Predsednik Kosova Fatmir Sejdiju i kosovska vlada osudili su podmetanje ekslozivnih naprava u dvorište vlade Kosova.

Predsednik Sejdiju podržava pravo građana da protestuju u skladu sa zakonom, "ali se snažno suprostavlja svakom aktu nasilja koji dovodi u opasnost život građana, imovinu i institucije Kosova", kaže se u saopštenju iz njegovog kabineta.

Vlada Kosova u saopštenju navodi da stavlja do znanja svima onima koji su inspirisali, pripremili i organizovali ovaj sramni napad bombama i motovljevim koktelom da se vlast ne dobija pretnjama i nasiljem, već demokratskom voljom građana Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: