Medvedev: Gruzija naučila lekciju

Predsednik Rusije Dmitrij Medvedev rekao da se nada da je Gruzija "naučila lekciju" i da više neće pokušavati da pripoji pokrajine Abhaziju i Južnu Osetiju.

Izvor: B92

Sreda, 15.07.2009.

00:37

Default images

Dan pošto je posetio Južnu Osetiju, otcepljenu gruzijsku pokrajinu u kojoj je prošlog avgusta izbio rat, Medvedev je nagovestio da će Rusija ponovo reagovati vojnom silom, ukoliko Gruzija pokuša da povrati neku od otcepljenih pokrajina, preneo je Rojters.

"Ne želim da raspravljam o onome što se dogodilo prošle godine...o onome na šta smo morali da damo oštar i efektan odgovor", rekao je Medvedev i dodao da se nada da će "ova lekcija biti ukorenjena u sećanju onih koji pokušavaju da preurede trenutni poredak, onih koji pokušavaju da reše probleme nasiljem".

Britanska agencija navodi spekulacije svetskih medija da bi predsednik Gruzije Mihail Sakašvili mogao da dođe na ideju da skrene pažnju sveta sa unutrašnjih problema u svojoj zemlji pokretanjem novog sukoba u otcepljenim pokrajinama Abhaziji i Južnoj Osetiji.

Upravo stoga Medvedev je rekao i da je veoma važno da Rusija redovno sprovodi vojne vežbe na svim nivoima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: