"Naši" proglasili najomraženije

Ekstremna desničarska organizacija “Naši” štampala je plakate na kojima su fotografije i imena, kako kažu, "pet najomraženijih osoba u Srbiji".

Izvor: B92

Utorak, 14.07.2009.

01:38

Default images

Pored slika i imena pet javnih ličnosti, na plakatu je i znak B92. Za Natašu Kandić, Čedomira Jovanovića, Nenada Čanka, Sonju Biserko i Sonju Liht, čije su fotografije odštampane, na dnu plakata piše da se ističu po mržnji, rasizmu i srbofobiji i da je lista napravljena na osnovu ankete koju je sprovela ta organizacija.

Državni sekretar u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava Marko Karadžić kaže da će autori ovih plakata odgovarati pred zakonom.

“Navodne ankete koje se koriste kao osnov za pravljenje lista za odstrel ili poziva na linč delo su onih koji ne smeju da stanu svojim imenom iza svog dela, već se kriju iza imena fantomskih organizacija, a na meti su im očigledno političari, borci za ljudska prava i mediji i demokratske vrednosti u ovom društvu”, ocenjuje on.

“Tu nema šta reći, već da nije u skladu sa zakonom i da sigurni budu da će ovakve akcije, organizatori i oni koji ih sprovode, odgovarati u skladu sa zakonom”, poručio je Karadžić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: