Oslobođen šest meseci posle otmice

Filipinska grupa Abu Sajaf, povezana sa Al Kaidom, oslobodila je posle šest meseci zatočeništva, italijanskog državljanina Euđenija Vanjija.

Izvor: B92

Nedelja, 12.07.2009.

00:51

Default images

Otmičari su držali Vanjija, inače zaposlenog u italijanskom Crvenom krstu, šest meseci u džunglama Filipina. Šef italijanske diplomatije Franko Fratini rekao je državnoj televiziji da Vlada u Rimu nije platila nikakav otkup za oslobađanje Vanjija.

"Veoma sam srećan. Napokon je na sigurnom i može se vratiti kući svojoj porodici", izjavio je direktor filipnskog Crvenog krsta Ričard Gordon.

Vanji je otet 15. januara dok je obilazio jedan od zatvora na Filipinima zajedno sa još dvojicom kolega, jednim državljaninom Švajcarske i jednim Filipincem. Ta dvojica otetih su puštena ranije, dok je Vinji proveo u zatočeništvu šest meseci.

Teroristička grupa Abu Sajaf ima oko 400 boraca i nalazi se na američkoj crnoj listi zbog bombaških napada i otmica na jugu Filipina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: