Indija: 71 žrtva trovanja alkoholom

Najmanje 71 osoba je umrla na zapadu Indije od posledica trovanja ilegalno proizvedenim alkoholnim pićima, saopštila je indijska policija.

Izvor: Beta

Četvrtak, 09.07.2009.

01:09

Default images

Juče je u glavnom gradu države Gudžarat, Ahmedabadu, hitno prebačeno u bolnicu još petoro ljudi, navodi policija. Do trovanja ilegalno proizvedenim alkoholnim pićima došlo je u nedelju uveče tokom jedne proslave.

Zvanično, prodaja i konzumacija alkoholnih pića su strogo zabranjeni u državi Gudžarat, gde je na vlasti tvrdo krilo nacionalističke hindu stranke BJP.

U toj državi, međutim, postoji velik broj ilegalnih radnji za proizvodnju i prodaju alkoholnih pića, a rasporostranjen je i ilegalni uvoz alkohola iz susednih indijskih država.

Regionalni ministar unutrašnjih poslova zatražio je pokretanje istrage, dok je šest policajaca suspendovano ili prebačeno na druga radna mesta jer nisu sprečili ilegalnu prodaju alkoholnih pića.

Smrtni slučajevi izazvani konzumacijom vina i žestokih alkoholnih pića sumnjivog kvaliteta su česti u Indiji, a prošle godine od posledica trovanja alkoholom umrlo je 170 osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: