Četvrti dan blokade u Kuršumliji

Policija iz Kuršumlije nije jutros intervenisala da spreči blokadu opštinske uprave u tom gradu, iako je presednik opštine preko javnog tužioca to zatražio.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 09.07.2009.

12:28

Default images

Nekoliko stotina bivših radnika, privatizovanih preduzeća konfekcije “7. jul” i kombinata “Kopaonik”, jutros je, četvrti dan za redom, blokiralo rad opštine u Kuršumliji. Štrajkački odbor najavljuje da će, bez obzira na to što je predsednik opštine najavio intervenciju policije, nastaviti blokadu opštine.

Štrajkači dva privatizovana preduzeća u Kuršumliji sprečili su rukovodstvo i zaposlene da uđu u zgradu opštine, rekao je predsednik te opštine Zoran Vučković.

Vučković je rekao da je kuršumlijska policija od opštinskog tužioca jutros dobila nalog da odblokira zgradu opštine Kuršumlija, ali da policija jutros nije intervenisala pa rukovodstvo i zaposleni u opštini Kuršumlija nisu mogli da uđu u zgradu opštine i rade svoj posao, jer su ih sprečili štrajkači.

Vučković je kazao da je prethodno sa štrajkačkim odborom bilo dogovoreno da u zgradu opštine budu pušteni zaposleno u pojedinim stručnim službama, a da rukovodstvo opštine ne dolazi na posao.

Međutim, štrajkači nisu nikome dozvolili da uđe u zgradu opštine, dodao je Vučković.

"Štrajkači su prekršili dogovor i policija će morati da reaguje jer je praktično ceo grad u blokadi. Dolaze nam ljudi iz udaljenih sela da bi uzeli u opštini neku dokumentaciju, deca ne mogu da uzmu izvode iz matičnih knjiga rođenih, a treba im za upis u škole. Kontaktirao sam i načelnika ovdašnje policije i zatražio da reaguju", rekao je Vučković

Zamenik predsednika opštine Kuršumlija Dejan Milošević jutros je pozvao štrajkače da prekinu blokadu opštine, ističući da oni treba da traže svoja prava, ali da u tome ne ometaju sebe i građane Kuršumlije.

"Ovo što se dešava u Kuršumliji proširiće se uskoro i na druge gradove. Vlada Srbije pokušava da kantom vode ugasi požar. Ona mora što hitnije doneti uredbu i generalno rešiti probleme svih radnika", kazao je Milošević.

Milošević je apelovao na Vladu Srbije i premijera Mirka Cvetkovića da što hitnije prime delegaciju lokalne samouprave i štrajkača iz Kuršumlije i reše problem.

Nekoliko stotina bivših radnika modne konfekcije 7. juli i kombinata Kopaonik svakodnevno se četiri dana, od početka do kraja radnog vremena, okuplja ispred zgrade opštine a nakon toga nekoliko desetina njih danonoćno dežura na ulazu u tu zgradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: