Jocić ne može da bude svedok

Sreten Jocić u ovom trenutku ne može da dobije status svedoka saradnika, kaže specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

Izvor: B92

Sreda, 08.07.2009.

17:05

Default images

Protiv Jocića, poznatijeg kao Joca Amsterdam, vodi se istraga povodom ubistva vlasnika lista "Nacional" Ive Pukanića. Radisavljević je objasnio da Tužilaštvo ne može da nudi status svedoka saradnika, već da takva inicijativa može doći od okrivljenog. Jocićeva odbrana nije iznela takvu inicijativu, rekao je specijalni tužilac.

“Postoji više razloga zašto Jocić u ovom trenutku ne može da dobije takav status, pre svega zbog činjenice da je u istrazi u Beogradu imenovan kao organizator kriminalne grupe, a po srpskom zakonu organizator kriminalne grupe takav status ne može dobiti”, objašnjava specijalni tužilac.

“Naravno, ukoliko se dođe do novih podataka, novih informacija i saznanja i ako se neko drugi kandiduje za naručioca i dođemo do podataka o naručiocu tog ubistva, ne isključuje se ni takva mogućnost”, navodi on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: