Nedelja socijal-demokratije

U Bačkom Monoštoru kod Sombora danas završena Nedelja socijal-demokratije, u organizaciji Fondacije Fridrih Ebert.

Izvor: B92

Utorak, 07.07.2009.

13:00

Default images

Ova nedelja je osmišljena kao letnja škola i kamp za mlade lidere i buduće političare iz Srbije i regiona. Ove godine, četvrti put zaredom, u letnjoj školi socijaldemokratije učestvuju mladi iz svih krajeva bivše Jugoslavije, a većina njih su članovi podmladaka neke socijaldemokratske stranke.

Projekat je započeo letnjim kampom u Grabovu 2006. godine, a do sada su kampovi održani i u Zemunu i na Paliću.

“Veoma je bitno da mladi u Srbiji i u regionu uopšte počnu da se obrazuju i da shvataju socijaldemokratiju kao neki izlaz za promene i smatram da je ovo nadogradnja mene same, ali da ću ovim ostvariti nove kontakte za moju organizaciju”, kaže jedna od učesnica škole Aneta Goranović iz NVO “Osmeh”.

“Konkurisao sam kao i svi, oni to zovu bejzik učesnici, prosto smatrao sam da je bitno da se upoznam sa ljudima prvenstveno iz Srbije, ali iz regiona koji će za 10-15 godina imati verovatno neke važne političke funkcije”, kaže Lazar Pavlović iz Gej strejt alijanse.

Najviše polaznika, kojih je ukupno 60, bilo je iz podmladaka neke partije, ali je bilo i onih koji su iz nevladinih organizacija.

Školu odlikuje učešće odabranih predavača, eminentnih eksperata, istraživača i analitičara društvenih i političkih prilika iz zemlje i sveta.

Akcenat je i na praktičnoj primeni naučenih znanja na radionicama.

“Škola je osmišljena tako da u sedam dana mladi imaju prilike da slušaju puno o ideologijama, o socijaldemokratskim vrednostima i da rade na edukaciji svojih političkih veština. Te veštine su recimo javni nastup, timski rad, političko pregovaranje, komunikacija i konflikti”, navodi koordinator projekta Nebojša Čelarević.

Po završetku letnje škole svi učesnici dobijaju sertifikate o uspešnom pohađanju "Nedelje socijal-demokratije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: