Radna grupa za revizora za NIS

Imenovana je radna grupa koja treba da izabere nezavisnog revizora koji bi drugi put preispitao poslovanje Naftne industrije Srbije (NIS) u 2008. godini.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 06.07.2009.

17:58

Default images

Kako je rečeno je Tanjugu u tom ministarstvu, na čelu te radne grupe je državni sekretar u Ministarstvu energetike Dušan Mrakić. Kako tvrde u Ministarstvu, radna grupa, koja je sastavljena od predstavnika različitih ministarstava iz ekonomskog sektora, izabraće u narednih 30 dana novog revizora za NIS.

Novi revizor, koji će biti angažovan na zahtev vlade Srbije, treba da preispita poslovanje kompanije u 2008. godini.

To će, kako se nezvanično saznaje, najverovatnije biti revizorska kuća Ernest i Jang.

Ministar energetike Petar Škundrić izjavio je ranije Tanjugu da očekuje da će u roku od 30 dana biti izabran novi revizor za Naftnu industriju Srbije, koji bi trebalo da obavi superviziju završnog računa NIS-a za prošlu godinu.

"Očekujem da se imenovanje novog revizora obavi po hitnom postupku, s obzirom na rokove koji predstoje i očekujem da to bude, kako to zakon i predviđa, u narednih 30 dana", rekao je Škundrić, posle telefonske sednice Vlade Srbije, na kojoj je odlučeno da se formira telo koja će izabrati revizora.

Ta supervizija bi trebalo da bude obavljena kako bi se konačno znalo da li je NIS u 2008. godini poslovao sa dobitkom od 2,3 milijardi, kako je tvrdilo ranije rukovodstvo NIS-a, ili sa gubicima od oko osam milijardi dinara, kako je pokazao izveštaj revizora KPMG, koga je ranije angažovao ruski "Gasprom", novi vlasnik kompanije.

Na prethodnoj sednici upravnog odbora NIS-a nije se raspravljalo o angažovanju novog revizora, a ukoliko Vlada Srbije do 25. jula, kada je sledeća sednica upravnog odbora, pošalje predlog, biće više reči o dodatnoj superviziji završnog računa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: