Iran će reagovati na strano mešanje

Iranski verski vođa ajatolah Ali Hamenei upozorio je zapadne lidere da mogu očekivati "jake reakcije" Teherana ako se budu mešali u unutrašnje stvari Irana.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 06.07.2009.

17:15

Default images

"Lideri arogantnih zemalja, oni koji guraju nos u poslove Islamske republike treba da znaju da bez obzira na podele u iranskom narodu, kada se umeša vaš neprijatelj narod će formirati zajedničku pesnicu protiv njih", rekao je Hamenei u javnom obraćanju koje je prenela televizija.

"Iranski narod upozorava lidere zemalja koje žele da iskoriste ovu situaciju. Pazite, iranski narod će reagovati", rekao je on.

Iranske vlasti optužile su zapadne zemlje, posebno Britaniju i SAD da su pokušali da destabiliziju zemlju tokom nereda koji su izbili prošlog meseca posle spornih izbora na kojima je ponovo izabran predsednik Mahmud Ahmadinedžad.

Hamenei je rekao da će iranske vlasti razmatrati neprimerene izjave i ponašanje tih vlada i da će rezultat toga svakako "imati negativan uticaj na buduće odnose Islamske republike sa njima" .

Njegova izjava dolazi u trenutku kada Britanija traži da se oslobodi i deveti Iranac, službenik britanske ambasade u Teheranu, koji je prema navodima njegovog advokata, optužen za aktivnosti protiv nacionalne bezbednosti Irana.

Devet lokalnih službenika ambasade uhapšeno je pod optužbama da su podsticali nemire posle izbora, a osam ih je do sada oslobođeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: